Vakantie USA 2024

Dag 4: Wandelen in Zion

Hurricane - Zion

De dag begon goed vandaag. Weer waren we voor de wekker wakker en aangezien dit hotel gratis ontbijt had, togen we naar de ‘eetzaal’. Lees: een hokje van 4 bij 4 met 3 tafeltjes, een koffiezetapparaat, een wafelijzer en een dispenser met 2 soorten cornflakes. Morgen ontbijten we buiten de deur, wat een armoe!

Maar goed, het was tijd voor een bezoek aan het eerste nationale park van deze vakantie: Zion Canyon. De rit er naartoe van een half uurtje was al zeer de moeite waard, dus dat beloofde nog wat. Bij de ingang kochten we een jaarkaart voor alle nationale parken in de VS. Entree per voertuig is voor 1 park $35 en onbeperkt voor een jaar alle parken $80, dus die keuze was snel gemaakt. Er staan tenslotte nog meer parken op het programma.

Vanuit het dorpje Springdale rijden de hele dag shuttlebussen naar het park, aangezien parkeren in of bij het park zelf een drama is. Dus na de auto in Springdale geparkeerd te hebben, pakten we de shuttle naar het Zion. Daar stapten we meteen over naar de volgende shuttle het park in, want voor het grootste gedeelte mag je daar niet met de eigen auto rijden. De lijn had 9 haltes, en we besloten meteen mee te rijden naar de laatste halte, waar een mooie wandeling langs het water begon. De wandeling was schitterend. Ik heb hier wat foto’s, maar die geven eigenlijk niet goed weer hoe enorm hoog (of eigenlijk diep) de canyon is. Jolanda en ik waren in ieder geval erg onder de indruk.

Na de wandeling van een uurtje of anderhalf, namen we de bus terug naar punt 6, waar we via een mooie trail terug liepen naar punt 5. Ondertussen was het 36 graden geworden en de temperatuur in combinatie met de ijle lucht (we liepen behoorlijk ver boven zeeniveau) maakte het wel vrij zwaar. We besloten na deze tweede wandeling dan ook om de bus verder naar het begin van het park te nemen. Vanuit de bus hebben we ook nog veel mooie dingen kunnen zien.

Terug in het hotel namen we een duik in het zwembad(je) bij het hotel om even af te koelen en deden we nog wat boodschappen (gisteren bij de Walmart bier vergeten, dat kan natuurlijk niet!). Het eten was gisteren goed bevallen bij de diner naast het hotel, dus die ging op herhaling. Na het eten ging bij ons allebei het lampje uit. Het was een zware dag, maar we hebben enorm genoten van al het moois dat Zion ons te bieden had. Morgen komen we er nog een keer, want we zullen door Zion naar het volgende park rijden: Bryce Canyon. Op deze route ligt nog een korte wandeling met aan het einde uitzicht over Zion van boven, dus dat moet wel schitterend zijn. We zijn benieuwd!