Vakantie USA 2024

RISE UP RED SEA! IT'S GAMEDAY!

Phoenix

Vandaag was het eindelijk zo ver: Naar de Cardinals! In de lobby aten we een snel ontbijt, maar het was me daar te druk. Even 2 bagels naar binnen gewerkt en weg waren we weer. Op de kamer dronken we nog even koffie en maakten we ons klaar voor de wedstrijd.

Om 9.00 uur hield ik het niet meer en wilde ik naar het stadion. Google maps bracht ons keurig op plaats van bestemming en om 10.00 uur parkeerden we de auto op een kleine 10 minuten lopen van de Westgate. Dit is een entertainmentgebied bij het stadion, vol met horeca-gelegenheden waar fans elkaar ontmoeten. De langste rij stond bij the Yard House, dus sloten we daar aan. Als er zoveel mensen naar binnen wilden, moest het wel goed zijn, toch?

Toen we eenmaal binnen waren vonden we al snel een plaatsje aan de enorme bar. Deze tent had 100 bieren op tap, dus we begonnen maar eens met een wheat biertje dat in Arizona gebrouwen werd. Erg lekker en fris. We hadden toch nog een beetje trek na het karige ontbijt, dus bestelden we er ook maar een bord loaded nacho’s bij. Ondertussen bekeken we verschillende wedstrijden op de schermen achter de bar. Het leukst aan american football vind ik dat de fans enorm fanatiek zijn, maar dat ze net zo makkelijk een biertje drinken met de tegenpartij. De bar zat dan ook vol met zowel Cardinals- als Rams fans. Ook in het stadion zat iedereen gewoon door elkaar.

Om 11.30 besloten we naar het stadion te gaan, in de hoop de drukte een beetje voor te zijn en wellicht ook nog wat spelers warm te zien spelen. Ik wilde nog even in de shop in het stadion kijken, maar daar was het veel te druk, dus zochten we onze plaatsen maar op. Helemaal boven in het stadion, maar we konden het wel goed zien. Ook de hitte viel mee, want gelukkig zat het dak dicht en stond de airco aan.

Van de zenuwen moest ik nog even plassen voor ze begonnen (22 pisbakken op een rij, ik heb nog nooit in zo’n grote toiletgroep geplast) en ging ik toch nog even naar beneden voor een bezoekje aan de shop. Daar was het nog steeds druk, maar stoer als ik ben trotseerde ik de rij en scoorde ik nog een mooie hoodie met 50% korting. Vlak na het afrekenen werd het me toch te druk en schoot ik in een paniekaanval. Net als Jolanda er niet bij is, zul je net zien. Gelukkig had een hele aardige vrouwelijke steward door dat het niet goed ging met me en schoot ze me te hulp. Ze begeleide me naar een rustiger plek om bij te komen. Ik zat inmiddels vol in de hyperventilatie, maar zij bracht me weer terug naar het nu. Toen ik weer wat rustiger was, wilde ze me eerst niet laten gaan:

“Are you okay?”

“You sure?”

“Really?”

“Yes”

“I don’t have to bring you to your wife?”

“No”

“You sure?”

“Really?”

Uiteindelijk liet ze me gelukkig wel gaan en 20 minuten voor kick-off zat ik weer naast Jolanda. Even voor enen kwamen de cheerleaders op, gevolgd door de teams. Het zou nu echt gaan beginnen! Om 13:00 uur hielden we eerst een moment stilte voor een agent uit Phoenix die on duty gedood was en luisterden we naar een mooie versie van het volkslied. Vooral de vlag die net zo groot was als het veld was indrukwekkend. De Cardinals wonnen de toss en zo mochten zij als eerste de bal trappen.

Vanaf dat moment heb ik 3 uur volop zitten genieten. Ik had natuurlijk wel gehoopt dat ze zouden winnen, maar resultaten uit het verleden gaven weinig echte hoop. Van de laatste 10 wedstrijden tegen elkaar, wonnen de Rams er 8. Maar alles viel in elkaar vandaag. Ik zal jullie niet vermoeien met een compleet wedstrijdverslag, maar de uitslag was uiteindelijk 41-10. Niet zomaar winst, een regelrechte vernedering van de aartsrivaal. Heerlijk!

Na de wedstrijd bleven we nog even zitten en maakte Jolanda nog even deze foto:

We hebben nog even wat gegeten in de Westgate, om vervolgens naar het hotel te rijden. Dat kwam even moeilijk op gang vanwege de drukte, maar eenmaal op de snelweg verliep het allemaal vlotjes. Nog even boodschappen gedaan (vooral bier en Mountain Dew Zero) en nu zit ik naar de avondwedstrijd te kijken in de suite en dit blog te tikken. Ik ben inmiddels kapot na deze geweldige dag! Morgen zoeken we de rust weer op in Sitgreaves Forest. Ook wel weer lekker.