Vakantie USA 2024

Dag 21: Friemel Street

Boulder City - Las Vegas

En toen zat onze rondreis er alweer op. We checkten vanmorgen vroeg uit bij het hotel en namen nog even een ontbijt bij hetzelfde restaurant waar we gisterenavond hadden gegeten, om vervolgens de Jeep in te gaan leveren bij Alamo. Gelukkig waren we verzekerd voor de schade aan de voorruit (wist ik eigenlijk ook wel, maar ik ga dan toch twijfelen als het gebeurd). Wel bleken we aan het begin betaald te hebben voor een volle tank benzine en mochten we de auto leeg inleveren. Dat hadden we echter niet goed begrepen bij het halen van de auto, dus leverden we hem weer afgetankt in. We kregen daarom nog een tank benzine terug, meevallertje!

Bij het wegrijden uit Las Vegas een paar weken geleden had ik de kilometerteller op 0 gezet, zodat we konden bijhouden hoeveel we hadden gereden. Pas in de taxi bedacht ik me dat ik dat dan ook wel even aan het einde moest bekijken. Ik hoop stiekem dat we nog een afsluitende factuur van Alamo krijgen waarop de kilometerstanden zijn vermeld :)

Om een uur of 11:00 waren we al bij de Golden Nugget afgezet door de taxi en konden we onze koffers inleveren. We moesten ons alleen nog even zien te vermaken tot 15:00 uur, want dan konden we pas inchecken. Om 13:00 waren we al meerdere keren over Freemont Street gelopen en hadden we hier en daar even gezeten, maar het niet hebben van een eigen plek was toch wel een gemis. We besloten daarom om te kijken of we (tegen vergoeding) eerder in konden checken. Dat bleek te kunnen voor $30,-, maar als we een upgrade namen naar een luxere kamer, hoefden we die niet te betalen. En de upgrade was ook niet zo duur, dus dat vonden we wel een goed idee. En zo zaten we al snel op de zestiende verdieping. Onze koffers stonden echter nog beneden, maar een telefoontje naar de frontdesk loste dat probleem al snel op: De koffers werden keurig naar onze kamer gebracht. Later stonden we in de lift met het plebs dat zelf met koffers aan het slepen waren. Wat een kneuzen! (grapje)

We stonden trouwens in de lift, omdat ik toch nog even wilde pokeren vandaag, en Jolanda graag uitgebreid in bad wilde. Dat kan mooi in dezelfde tijd! Gelukkig heeft de Golden Nugget de enige poker room op Fremont Street en bleek er geen wachtrij te zijn. Ik zat dus al snel met $200,- aan chips voor me aan tafel. Twee uur later kwam Jolanda me weer ophalen en verliet ik de tafel met $650,-. Dat was wel even wat anders dan bij het Bellagio twee weken geleden!

Ik had dus wel een lekker maaltje verdiend en dat vonden we bij The Whiskey Lickety Saloon aan Freemont Street. We kregen een plekje op het terras op de eerste verdieping, waardoor we mooi mensen konden kijken tijdens het eten. Zie facebook voor een foto ;)

Na het eten zijn we nog even een stukje wezen lopen over Freemont Street, Freemont East en het Containerpark. Dat laatste bleek bijna helemaal gesloten, dus daar gaan we morgen overdag nog even op af.

Weinig foto’s vandaag, het zijn er maar drie:

Morgen gaan we richting de Strip en de Linq Promenade, kijken wat dat ons brengt. Wellicht nog even langs het Bellagio en Ceasar’s Palace, want alle foto’s die we in de eerste dagen van de vakantie daar gemaakt hadden, bleken mislukt. Foute stand op de camera, dat heb je wel eens als beginner.

Tot morgen!

P.S. De titel van vandaag komt doordat, toen ik voor het eerst tegen Jolanda zei dat ik op Freemont Street wilde logeren, zij 'Friemel Street" verstond. Vanaf dat moment heet het bij ons ook gewoon Friemel Street, veel leuker!

Astrid

Ik dacht al toen ik Friemel street las,wat gaat dat voor een verhaaltje worden hihi