Vakantie USA 2024

Dag 22: De Strip

Las Vegas

We begonnen de dag lui vandaag. We hadden geen wekker gezet en wilden eerst een beetje proberen uit te slapen, voor we de hele dag op de Strip zouden doorbrengen. Vanuit bed regelden we even 2 kaartjes voor de monorail die langs een groot deel van de Strip rijdt en vervolgens gingen we op zoek naar een ontbijt. Tot ons grote plezier bleek er toch nog een Denny’s in de buurt te zijn, dus daarop viel onze keuze. Het was weer prima als altijd, tot Jolanda na het eten riep: “Hé, is dat Hielke niet?” We wisten namelijk dat 2 kerels die ik ken van het ONK Poker ook in Vegas zouden zijn, en verrek, daar liepen ze het restaurant voorbij. Ik erachteraan natuurlijk en even met ze gebabbeld. Zij gingen vandaag naar huis. Toch leuk ze nog even gesproken te hebben.

Vervolgens gingen we met een Lyft (soort goedkope taxi) naar het begin van de Strip, vanwaar we verder de monorail zouden nemen.

Tussen 11:30 en 17:30 hebben we de toerist uitgehangen. Gekleed in Las Vegas shirts en petten, en gewapend met de camera hebben we hele Strip afgereisd en alle hotels die we wilden bezoeken bezocht: Luxor, New York New York, MGM Grand, Bellagio, Ceasar’s Palace, Linq, Flamingo en Sahara. Elk hotel heeft wel weer iets bijzonders dat ze bij andere hotels dan weer niet hebben, dus dat was erg leuk. Bonus was ook dat de binnentuin van het Bellagio in de weken dat wij weg waren was omgebouwd naar een nieuw thema. We hadden dus weer genoeg nieuwe leuke dingen te zien, en deze was nóg mooier dan de vorige vonden wij.

Hierna kuierden we wat over de Linq Promenade, om te wachten op de hoofdattractie van vandaag: We wilden namelijk om 18:15 de High Roller in, tot voor kort het grootste reuzenrad ter wereld (nu nummer 2). Specifiek om die tijd, omdat om 18:30 de zon onder ging en we dat vanuit de lucht wilden bekijken. ‘s Morgens hadden we al gekeken naar kaartjes. Die konden daar terplekke gekocht worden voor $107 en een beetje voor twee kaartjes. Ik had ze echter online al gezien voor $22 per stuk. Inclusief servicekosten kwam dat op $46. Hoezo, ze proberen je te belazeren waar je bij staat? De rit was mooi, maar toch lekker dat we minder dan de helft van de actuele prijs hebben hoeven betalen. Ik probeer hier niet te veel op de kleintjes te letten, maar we blijven wel Nederlanders.

Na het Reuzenrad-avontuur met prachtige uitzichten, was het tijd om een hapje te gaan eten. We kozen voor een BBQ restaurant met countrythema, waar ik de lekkerste spare ribs die ik ooit heb geproefd heb gegeten. Man, wat was dat genieten! Jolanda was ook zeer te spreken over haar fried chicken.

Ondertussen waren we het behoorlijk zat. We hadden beiden een nieuw record op de stappenteller: ruim 26.000 stappen, goed voor meer dan 20 km. Daarom zijn we maar weer via de monorail en een Lyft terug gegaan naar het hotel. Voor we daar waren, wilde ik nog een frozen cocktail, die ze hier op elke straathoek verkopen. Alleen bij Circa hadden ze de smaak Mojito, dus daar viel mijn keuze op. Het is dat ik gisteren gewonnen heb met poker, anders had ik hem teruggegeven toen ik moest afrekenen: $30. Hatsikidee. En zo lekker was hij nou ook weer niet. Ach, een mens leeft maar één keer denken we dan maar.

Inmiddels is het na tienen. Zo nog even lekker badderen en dan doen we de oogjes dicht en de snaveltjes toe. Morgen hebben we een luie zwembad-dag gepland. Tot dan!

P.S. Geen foto’s vandaag, al hebben we er wel meer dan 200 gemaakt. Die uitzoeken en selecteren is even teveel werk voor nu, en deze site begint te piepen over een maximaal aantal foto’s dus dat moet ik ook nog even uitzoeken, hoe dat zit. De foto’s van vandaag houden jullie tegoed.

Mark

Verhalen zijn al beeldend genoeg! Super leuk om allemaal te lezen…